top of page

Cartwood House

Cavity
Natural Light
Space Heating

Family home refurbishment and extension
Bramhall, Manchester

Our clients fell in love with this unique and substantial post war detached dwelling, but hated the confusing internal layout with numerous small rooms, (some of which didn't have any windows), and the imposing oppressiveness of the first floor. 

 

We wanted to emphasise the distinctive catslide roof and so we extended this out to the rear to create a large master suite, and applied a contemporary retake on the terracotta cladding tiles seen at the front of the property. 

 

A series of large full height crittal windows and doors maximise natural light in the new open plan kitchen and living space in the rear of the ground floor.

 

Stage 5 – Manufacturing and Construction.

Carwood House
bottom of page