gillows barn

Barn style replacement dwelling

Biddulph, Staffordshire Moorlands

Located on the former site of an equestrian barn, this new build dwelling blends into the rural character of the area. This building is simplistic in form, with a palette of materials which reflects the agricultural buildings in the local area.

 

The dwelling appears single-storey, however part of the building is split over two levels with a partially submerged basement and a mezzanine level.

External_01.jpg
Gillows Barn.png

The main living space is open plan with a full-height vaulted ceiling. Large windows and a bi-fold door offer views of the surrounding landscape and fill the space with natural light.

 

The roof accommodates several roof-lights on a north-east orientation allowing the interior to be flooded with natural light, whereas the south-west facing roof pitch is covered with solar panels.

 

Stage 7 – In Use

IMG_6919_amended.jpg